Білоберізька громада
Верховинський район, Івано-Франківська область

Про хід підготовки  до оздоровчої кампанії 2018 року

 

При підготовці до оздоровчого сезону 2018 року районними (міськими) управліннями (відділами) Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області організована робота щодо контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог в закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

Спеціалістів Держпродспоживслужби було включено до складу робочої групи обласної державної адміністрації, створеної з метою перевірки  готовності до роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей.  Робоча група  працювала  з 15 по  23 травня 2018 року.

 

За результатами проведеного моніторингу, 25 травня відбулося засідання оперативного регіонального штабу з координації проведення оздоровчої кампанії  області 2018 року за участю керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Станом на 25.05.2018 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено 73 обстеження, під час яких виявлено порушення вимог санітарного законодавства у 12-ти закладах.

За ініціативою Держпродспоживслужби проведено 14 семінарів, нарад з питань дотримання санітарного законодавства з керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків закладів оздоровлення та відпочинку дітей  .

З початку червня розпочинають роботу 14 позаміських оздоровчих закладів, в тому числі 5  -  санаторного типу («Дружба» с.Новоселиця Долинського району, «Сокіл» с.Сокіл Галицького району, «Верховина» с.Верховина, «Карпатські зорі»

м.Косів, «Перлина Карпат» с.Вигодівка Долинського району) та 1 Дитячий центр «Артек «Буковель- Карпати».

Пришкільні табори з денним перебуванням організовано у 112 загальноосвітніх навчальних закладах.

Керівникам районних, міських відділів освіти, ОТГ та керівникам оздоровчих закладів направлено інформаційні листи про дотримання вимог санітарного законодавства під час літнього відпочинку та оздоровлення, а також надано практичні рекомендації при обстеженнях.

Держпродспоживслужбою області проведено моніторингові дослідження якості  питної води  до початку роботи закладів.  В подальшому лабораторний контроль якості  питної води  та харчування  дітей  буде проводитись протягом всього оздоровчого сезону.

Окрім того, на особливому контролі Держпродспоживслужби є профілактика  харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах.

Джерело: Головного управління Держпродспожтвслужби в Івано-Франківській області.



« повернутися до списку новин